Werkomschrijving

Waarom een werkomschrijving?

Een werkomschrijving is om meerdere redenen wenselijk en vervult een functie in alle fasen tijdens het bouwproces. Tijdens de initiatie is het van belang dat de wensen van de opdrachtgever op papier komen, zodat deze ook daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden. Wanneer dit eenmaal is gedaan, kan er met deze werkomschrijving en samen met bestektekeningen, een offerte opgevraagd worden bij een of meerdere aannemers. De opdrachtgever weet hiermee zeker dat de beoogde partijen een eenduidige vraagstelling krijgen. Wanneer er een keuze is gemaakt voor een aannemer, zal de werkomschrijving opgenomen worden in het contract en dienstdoen als contractstuk. Hierdoor heeft de opdrachtgever inzichtelijk wat er van de aannemer mag worden verwacht. Voor de aannemer is bekend wat het kader is van zijn werkzaamheden. Kortom: een werkomschrijving is een onmisbaar document bij een offerteaanvraag of aanbesteding.

De werkomschrijving wordt duidelijk en overzichtelijk opgesteld. Wij stellen onze werkomschrijvingen op volgens de STABU-codering.

Wat is een werkomschrijving?

In een werkomschrijving worden algemene voorwaarden vastgelegd en de werkzaamheden vastgelegd. In een werkomschrijving worden ook de specifieke materialen en de gevraagde materiaaleigenschappen omschreven.

Rijking Bouwkundig advies heeft jarenlang ervaring in de aannemerij. Met deze praktijkkennis kunnen wij uitstekend een werkomschrijving opstellen. Ook het uitwerken van bestek- en werktekeningen kunnen wij voor u verzorgen. Hoewel het niet altijd bekend is, kunnen uitwerkingsniveaus van tekeningen en werkomschrijvingen behoorlijk verschillen. Wij bespreken dan ook altijd vooraf met de opdrachtgever welk detailniveau er gewenst is, en hoe wij de wensen het beste kunnen vertalen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Kom in contact met ons of vraag een vrijblijvende offerte aan.