Ontwerp en bouwkundige tekeningen

Waarom een bouwkundige tekening?

Een goede tekening is meer dan het halve werk. Met een bouwkundige tekening wordt er inzicht gecreƫerd hoe een ruimte of een gebouw eruit komt te zien. Daarbij weet een aannemer met een bouwkundige tekening ook veel nauwkeuriger wat hij exact moet maken, en wat het gewenste eindresultaat is. Hiermee worden de kansen op extra werkzaamheden verminderd. Een bouwkundige tekening is essentieel tijdens een bouwproject.

Rijking Bouwkundig advies kan voor alle bouwfasen tekeningen maken. Van voorlopig ontwerp tot technische uitvoeringstekeningen. Standaard worden onze tekeningen in Autocad getekend. Wij bieden ook een 3D-service aan, waarmee het eindresultaat driedimensionaal gevisualiseerd wordt. Op deze manier ziet u het eindresultaat voordat er Ć¼berhaupt gestart is met de bouwwerkzaamheden. Wij maken deze 3D-impressies vaak voor projectontwikkelaars en bouwborden. Een globale schets voldoet al om een zeer realistische impressie op te kunnen leveren. Onze impressies zijn bijna niet van de werkelijkheid te onderscheiden.

Wanneer er een vergunning nodig is voor een bouwwerk dan zijn bouwkundige tekeningen onmisbaar. Zonder tekeningen zal de overheid uw vergunningsaanvraag niet in behandeling nemen. Rijking Bouwkundig advies verzorgt ook de aanvraag van een omgevingsvergunning.

Wat is een bouwkundige tekening?

Bouwkundige tekeningen zijn er in alle soorten en maten. Constructieve tekeningen, installatietechnische tekeningen, detailtekeningen enz. Wat deze tekeningen gemeen hebben, is dat zij inzicht geven in de positie, afmeting en eigenschappen van het gebouw en materialen die worden toegepast. Bouwkundige tekeningen vormen samen met een werkomschrijving en een eventuele begroting, de contractstukken van een bouwproject. Met deze documenten wordt vastgelegd hoe het gebouw gerealiseerd moet worden.

Wij maken op diverse niveaus tekeningen:

  • Schetsplan
  • Voorlopig ontwerp
  • Definitief ontwerp
  • Uitvoeringstekeningen
  • Revisietekeningen

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Kom in contact met ons of vraag een vrijblijvende offerte aan.