Warmteverlies- en koellastberekening

Voor diverse installateurs, adviseurs en gebouweigenaren maken wij warmteverlies- en koellastberekeningen. Een warmteverlies- of koellastberekening is noodzakelijk om te bepalen welke eigenschappen een verwarmingsbron, zoals een warmtepomp, dient te bevatten. Er zijn veel factoren in een gebouw die bepalen hoeveel vermogen er nodig is om voldoende warmte te genereren. Denk aan gevelisolatie, beglazing en installaties zoals ventilatiesystemen. Om de verwarmingscapaciteit te bepalen van een warmtebron voeren wij deze gegevens in onze software in. Wij werken volgens de laatste normen en inzichten met het programma Elements van Vabi.

Maar wij gaan verder dan onze collega’s die ook warmteverliesberekeningen aanbieden. De kracht van Rijking is dat wij maatwerk leveren en voor een integrale aanpak kiezen. Daarbij, en daar zijn wij trots op, maken wij gebruik van de praktijkervaring en de technische kennis van onze werknemers. Als er onvoldoende gegevens aanwezig zijn zoals tekeningen, dan gaan wij op locatie het gebouw inspecteren. Er wordt dan onderzoek gedaan naar isolatiewaarden, bouwjaar, beglazing en installaties zodat er een scherp beeld ontstaat van de bestaande situatie. In onze software kunnen wij vervolgens toekomstige gebouwaanpassingen, zoals dakisolatie, of een nieuw ventilatiesysteem, invoeren. Hieruit volgt vervolgens een exacte uitkomst voor de vermogensbehoefte van eventuele nieuwe verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp.

Uiteindelijk zullen wij aan de hand van winter- en zomerstanden de gevraagde vermogens optimaliseren. Door naar de seizoenen te kijken, en niet alleen het koudste moment van het jaar, kunnen investeringen lager uitvallen en bent u als klant voordeliger uit met een zuinig en probleemloos verwarmingssysteem.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Kom in contact met ons of vraag een vrijblijvende offerte aan.