Verduurzamingsadvies

Verduurzaming is een breed concept en de mogelijkheden zijn hierin eindeloos. Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp? Is het verstandig om eerst mijn dak te isoleren? Er kunnen allerlei vragen naar voren komen.

Wij geloven er in dat ieder gebouw een unieke aanpak nodig heeft en verdient. Vanaf het begin staan wij aan uw zijde tot en met de oplevering van uw nieuwe installatie of gebouwaanpassing. Ons plan van aanpak is een integrale. Waarom? Omdat wij de kennis en software hebben u op zowel bouwkundig als installatietechnisch vlak te adviseren.

Om tot een maatwerkadvies te komen doorlopen wij samen met u een stappenplan om te komen tot de gewenste eindsituatie. Wij bespreken dan ook altijd vooraf met de opdrachtgever welk niveau er gewenst is en hoe wij uw wensen het beste kunnen vertalen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. Hieronder informeren wij u alvast over de stappen die u mag verwachten.

Stappenplan

Stap 1: De eerste kennismaking en een vrijblijvend gesprek. Wij komen bij u langs om de wensen te inventariseren. Op basis hiervan bepalen wij samen met u de te nemen stappen en maken wij een aanbieding voor onze advieswerkzaamheden.

Stap 2: Uitvoering van de Quick-scan. Op basis van tekeningen en een inspectie op locatie, stellen wij een document op met onze waarnemingen en de mogelijkheden die voor het gebouw van toepassing kunnen zijn en de bijbehorende terugverdientijden. Dit formuleren wij in een rapportage “Quick-scan Verduurzamingsadvies”

Stap 3: Verduurzamen kan verder gaan dan alleen het toepassen van zonnepanelen of een warmtepomp. Wanneer u er voor kiest om bouwkundige aanpassingen uit te voeren zoals isolatie of nieuwe beglazing, dan maken wij een maatwerkadvies. Dit advies bevat concrete voorstellen met materialen om de gebouwschil (dak, gevel, vloer) te verbeteren.

Stap 4: Als er een wens is voor een gasloze woning, dan zullen wij een warmteverliesberekening opstellen. Aan de hand van deze berekening zullen wij samen met onze installatiepartner, een advies verzorgen voor de best passende installaties.

Stap 5: Op basis van de gekozen installaties en bouwkundige aanpassingen adviseren wij u over de subsidiemogelijkheden en stellen wij een kostenraming op.

Stap 6: Als het onderzoek en de planvorming gereed is, verzorgen wij samen met onze partners offertes voor de gewenste installaties en bouwkundige aanpassingen en kan de realisatie starten.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Kom in contact met ons of vraag een vrijblijvende offerte aan.