Bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring op maat!

Door middel van een bouwkundige keuring kunnen wij de technische staat van een gebouw bepalen. De bouwkundige keuring wordt uitgevoerd door een visuele inspectie en verwerkt in een rapportage. Vaak worden onze bouwkundige keuringen uitgevoerd in opdracht van particulieren die van plan zijn een woning aan te kopen. Hiermee worden risico’s in beeld gebracht en uitgesloten. Het uiteindelijke resultaat, een bouwkundig rapport, is zeer uitgebreid. 

Hoe gaan wij te werk?

Na de eerste handdruk gaan wij direct op onderzoek uit. De bouwkundige keuring neemt ca. 1,5 uur in beslag en constateringen worden direct digitaal verwerkt op een tablet. Wij hanteren een standaard elementenoverzicht, op basis daarvan wordt de bouwkundige keuring uitgevoerd. Zo zijn we er zeker van dat er niets over het hoofd wordt gezien. Anders dan anderen nemen wij een ladder mee om uw dak te inspecteren, doen een vochtmeting op verdachte plekken en onderzoeken uw kruipruimte (indien toegankelijk).

Vervolgens gaan wij op kantoor de bouwkundige rapportage uitwerken. De rapportage wordt binnen 3 werkdagen per e-mail aan de opdrachtgever verzonden. 

Vaak voeren wij ook een aanvullende kostenraming uit. Mocht u bijvoorbeeld een woning willen kopen en vervolgens willen verbouwen, dan wilt u waarschijnlijk weten welk budget hiervoor nodig is. Tijdens de bouwkundige keuring noteren wij ook uw verbouwplannen. Wij verwerken deze in een kostenraming en u heeft een volledig beeld van de te verwachten kosten. Kijk ook eens bij onze bouwmanagement en advies activiteiten, wellicht kunnen wij u ondersteunen tijdens de realisatie van uw project.

Wat zijn de kosten?

Wij hanteren scherpe tarieven zonder verrassingen achteraf. Zend ons een e-mail, en u krijgt van ons een vaste prijs. Deze prijs is inclusief reiskosten en B.T.W.

  • Mondelinge toelichting op locatie
  • Een digitale rapportage binnen 3 werkdagen per e-mail
  • Foto’s van geconstateerde gebreken en gecontroleerde elementen
  • Herstelkosten op korte en lange termijn

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Kom in contact met ons of vraag een vrijblijvende offerte aan